Tag med Motorklubben Centrum til Hamborg

På generalforsamlingen i januar blev der talt om, at en af klubaktiviteterne i år kunne være en fællestur til Hamborg.

Hamborg kender de fleste danskere som det sted, hvor man holder i kø på motorvejen, når man skal sydover på ferie.

Imidlertid har byen og omegnen en hel masse at byde på, som er et besøg værd, og det vil vi kigge lidt på, når Motorklubben Centrum tager til Hamborg.

Forslag:

Afgang fra Fyn fredag, den 7/10 kl. 15.00

Ankomst til Hamborg kl. 19.00

Rækkefølgen på nedennævnte udflugtsmål fastlægges først efter tilmeldingsfristen.

 

Besøg på Airbus-fabrikken Lidt sydvest for Hamborg ligger en af Airbus-fabrikkerne. Airbus er et samarbejde imellem Storbritannien, Frankrig og Tyskland, og der ligger fabrikker i de 3 lande, og også nogle flere. Der produceres forskellige ting de respektive steder, og stumperne fragtes så imellem fabrikkerne i nogle særlige transportfly, kaldet Beluga, som nærmest ligner en delfin. Fabrikken er enorm, og det er flyene også. Man føler sig lille når man står og kigger på de store fly. Den store A380 blev også fremstillet her, men er udgået af produktion. Der er dog altid 5 – 8 stykker til serviceeftersyn, og de er så store, at man ikke fatter, at de kan komme i luften. 

Det koster 30 Euro for en rundvisning, og lidt billigere hvis man er senior. Rundvisningen varer ca 2½ timer.

 

Besøg i Miniature Wunderland.

Nordeuropas største turistattraktion ligger i Hamborg. I et af de gamle pakhuse i Speicherstadt, som er en del af havnen i Hamborg, har 2 brødre skabt verdens største modeljernbane. Der er blevet bygget på og bygget på, og de forskellige landskaber er forskellige, så man går forbi Alperne, Skandinavien, USA, Italien og så videre. I Skandinavien-afdelingen er der sågar en model af Egeskov Slot. Der er 1500 kvm modelbane, som også indeholder en lufthavn, hvor der letter og lander fly hele tiden.

Det er et helt fantastisk sted at besøge hvad enten man er ung eller gammel, mand eller kvinde. På dette link kan du se en lille video derfra, og med dansk tale.

Miniatur Wunderland Hamburg (miniatur-wunderland.dk)

Der er 16 kilometer skinner, 1100 tog, 10.000 modelbiler - har kostet 37 mio Euro at bygge.

Entreprisen er 20 Euro, og lidt billigere, hvis man er over 65 år, og er man under 1 meter høj er det gratis.

 

 

Philharmonien

I hele det nybyggede havnemiljø, tæt ved Miniature Wunderland, er Elbphilharmonien blevet opført. Det er en kæmpe bygning, og er – i forbindelse med byggeriet - en af de største skandaler nogensinde. Bygningen blev indviet i 2017, og da man gik i gang i 2010 var budgettet 270 mio Euro. Da det stod færdigt viste det sig, at byggeriet kom til at koste 850 mio Euro, altså det tredobbelte. Ikke desto mindre er Elbphilharmonien  et besøg værd, at køre op i den enormt lange rullende trappe, og nyde udsigten over hele området. Det er gratis, men man skal have en
billet alligevel, som man henter overfor.  

Området omkring denne del af havnen er bebygget med nyere ejendomme, som huser kontorer og meget store og fine boliger. Øverst på en af dem bor Helene Fischer, som har en tagterrasse 360 grader rundt om lejligheden. Dejligt sted at vågne op om morgenen.

Ikke langt fra Philharmonien ligger Landungsbrücke, som vi skal hen forbi. Her sejler alle havnerundfarterne fra, og der er som regel et leben der, med både mennesker, der vil på havnerundfart, men også på de mange cafeer. Lige ved siden af ligger den gamle Elbtunnel, som er gravet ud helt tilbage i slutningen af 1800-tallet. Den er ”kun” 426 meter lang, og der er kun 1 spor i hver retning. På hver side er der 3 elevatorer, der hejser bilerne ned en ad gangen, og selvfølgelig tilsvarende op for dem der kommer fra den anden side. Tunnelen bruges meget af pendlere, som tager cyklen på arbejde fra den anden side af Elben. Har man lyst kan man gå ned til tunnelen, eller man kan betragte det ovenfra ved indgangen til bygningen
 

 

St. Pauli

En bydel i Hamborg hedder St Pauli. Faktisk ligger den vest for centrum, men øst for motorvejen. Landungsbrücke ligger faktisk i St. Pauli, og jeg tænker, at bliver turen her til noget, finder vi et hotel i St. Pauli. Så er der også mulighed for, at kunne gå lidt rundt i kvarteret på egen hånd, hvis det var noget.                                                                            Nogle dele af bydelen er vel det, som man kan kalde minefeltet, da der her ligger en hel del forlystelser, både i den pænere ende, men også forlystelser lidt under bæltestedet. Det er i denne del af Hamborg, at Herbertstrasse ligger. Her holder de prostituerede til, dog indendørs, og der er ikke adgang for andre damer i gaden, som også er spærret af med stakit i begge ender. Det var også her, at The Beatles for første gang optrådte udenlands. Der er også mange restauranter i området, og vi kan sagtens finde et sted, hvor vi kan få et måltid til en rimelig pris.

 

Byrundtur i Hamborg

En tur rundt i bussen og se Hamborg hører sig til. Den store hovedbanegård, Innen Alster og Aussen Alster (søer i centrum), TV-tårnet, Rådhuset og meget mere, og for damerne skal der vel også være mulighed for lidt shopping.

Over middag vender vi næsten hjemad, og der er flere muligheder. Hvis man kan vente med at spise frokost til kl. 14.00 kan vi måske besøge et bryggeri, som laver fine håndmadder med god næring – det ser man blandt andet på brygmesterens hustru, eller vi kan spise frokost i Hamborg inden vi sætter næsen hjemad, og så eventuelt køre via Itzehoe, Friedrichstadt og Husum hjem, eller hvad med et besøg ved den specielle hængebro i Rendsborg, hvor der også kan spises frokost, og så afslutte med et besøg ved en grænsebutik inden vi kører ind i Danmark igen.

 

Håber, at der er interesse for en Hamborg-tur, som kan gøres for 2.100 kr. pr. person, som inkluderer transport i 4 stjernet bus, 2 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad i Hamborg. 

 

Tilmelding til Ulrik Hejl senest 30.april på : 21 43 28 81